Steenwegkwartier

Het Steenwegkwartier ligt ingesloten tussen de Prins Hendriklaan, Beatrixlaan, Kanaaldijk N.W. en Eikendreef.

Doel is om het Steenwegkwartier zo in te inrichten dat het fysiek ook een onderdeel gaat vormen van het centrum als winkelgebied. Dus aan te laten sluiten bij het centrum waar kleine winkels en horecagelegenheden de ruimte krijgen om te gedijen.

Concrete maatregelen voor het Steenwegkwartier die we willen opnemen in het actieplan:

 • Het eerste deel van de Steenweg vanaf de prins Hendriklaan, wordt een fietsstraat voor voetgangers en fietser en zal de auto als gast toegelaten worden. De parkeerplaatsen langs dit deel van de steenweg worden/zijn alleen voor vergunninghouders. Verder nog toegankelijk voor de publieke parkeerplaatsen op de hoek Irenelaan en in de Wilhelminalaan. De parkeerplaatsen kunnen verlaten worden via de Wilhelminalaan.
 • De Steenweg en Kromme Steenweg worden fietsstraten en eenrichtingswegen met inrijrichting vanaf de Prins Hendriklaan.
 • De Steenweg naar Kanaaldijk N.W. is afgesloten. De verkeerslichten op de Kanaaldijk N.W. worden verwijderd.
 • De Beatrixlaan is toegankelijk tot de parkeergelegenheid en voor bestemmingsverkeer. Het is een doodlopende weg richting Kanaaldijk N.W. Is naar en van de Kanaaldijk N.W. afgesloten.
 • Van de Beatrixlaan tot aan de Kanaaldijk N.W. wordt alleen voor voetgangers en fietsers en is niet toegankelijk voor verkeer. Uitzondering hierop zijn de levering aan Raaijmakers.
 • Irenelaan, Christinalaan, Wilhelminalaan en Beatrixlaan zijn alleen toegankelijk voor bestemmingsverkeer.
 • Vanaf Eikendreef tot Frans Joseph van Thielpark is de Kromme Steenweg enkel een in- en uitrit voor de parkeergarage met auto als gast. Fietsstraat.
 • Het parkeerterrein van West Ende is te verlaten via de Kromme Steenweg met verplicht linksaf uitrit richting Eikendreef.
 • Frans Joseph van Thielpark is de auto te gast voor de parkeergarage en na de parkeergarage ingang eenrichtingsweg om naar de parkeergarage van het West Ende te rijden. Fietsstraat met auto te gast.
 • Doorrijdend op de Frans Joseph van Thielpark richting de Kanaaldijk N.W. is verplicht linksaf slaan naar de ingang van het parkeerterrein van West-Ende. Ook voor leveringen aan West-Ende.

 

Deel Kanaaldijk N.W. als onderdeel van het Steenwegkwartier:

 • De Kanaaldijk N.W. wordt een doodlopende straat vanaf de Juliana brug tot aan de Beatrixlaan en vanaf het kruispunt Eikendreef tot aan de Kasteelbrug.
 • Vanaf de afslag Beatrixlaan wordt de Kanaaldijk N.W. tot aan de Kasteelbrug toegevoegd aan het voetgangersgebied en wordt vergelijkbaar met het gebied aan de overzijde van het kanaal.
 • Het wegdeel vanaf de Kasteelbrug tot aan Frans Joseph van Thielpark is in beide richtingen afgesloten voor autoverkeer.
 • Vanaf de Kasteelbrug tot aan het kruispunt Eikendreef is de Kanaaldijk N.W. eenrichting en fietsstraat (auto als gast) voor de uitrit van de parkeergelegenheden langs de Kasteellaan en achter de Hema. Op Kasteelburg is verplicht linksaf. Het verkeer dient bij de kruising met de Eikendreef rechtdoor naar de kruising Heeklaan te rijden. Rechtsaf de Eikendreef is een verkeersdrempel. Verkeerslichten worden hier verwijderd.
 • Verder wordt de Havenweg afgesloten voor alle autoverkeer en wordt tot aan de Elzas parkeergarage toegevoegd aan het voetgangersgebied.

 

Door het Steenwegkwartier op deze wijze in te richten krijgen de ondernemers meer ruimte. Zo kunnen er terrassen aangelegd worden en kunnen winkels meer zichtbaarheid krijgen. Zusje, Pathé, West-Ende kunnen terrassen opzetten dan wel uitbreiden. En Loesje kan eindelijk ook weer in trek komen. Daarnaast niet te vergeten de nieuwe restaurants aan de Kanaaldijk N.W. 49 bij de havenbrug en aan de Havenweg. Verder zullen de bewoners van Boscotonde eindelijk hun veel beloofde rustige straat krijgen.

 

Wenst u hierop te reageren. Dat kan via het onderstaande formulier.

Terug naar plan.