Petitie

Invullen neemt niet meer dan 3 minuten van uw tijd.

Deze petitie gaat over dat deel van de 4-baans weg door het centrum van Helmond dat ligt tussen het kruispunt met de Boerhaavelaan en de Henri Dinant tunnel (de badkuip).

Velden met een * zijn verplicht in te vullen velden.

Ongeveer 10% van het verkeer door ons centrum is vrachtverkeer. Ook veel overdag en in de nacht. Juist op momenten dat de A67 goed berijdbaar is. Dit is een onnodige aanslag op onze gezondheid.De huidige structuur van de weg faciliteert de mogelijk tot hard rijden en het houden van straatraces in de nacht. 84% rijdt harder dan de toegestane maximum snelheid van 50 km/u.

Wij pleiten voor het terugbrengen naar 2 rijbanen om zo de snelheid en daarmee ook het geluid en de uitstoot van gevaarlijke stoffen terug te brengen.Voor het verder terugdringen van de geluidoverlast en uitstoot van gezondheidsbedreigende stoffen pleiten wij voor het terugbrengen van de snelheid op het deel tussen de kruising Prins Hendriklaan en Zuid ende naar 30 km/u.Op dit moment wil de gemeente tot zeker 2040 geen aanpassingen doorvoeren. Dat vinden zij gezien de ernst van de situatie (de Helmondse inwoner heeft een levensverwachting van 7 jaar minder dan de gemiddelde Nederlander) niet toelaatbaar.